Usta’dan muhaliflerine zehir zemberek sözler

CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta “544 parsel ile ilgili kazanılan başarıda hiç kimsenin emeği ve katkısı yok. Bu mücadele benim bireysel mücadelem ile bu duruma gelmiştir. Onlar yüreksiz insanlardır, onlar birilerinin mücadelesinin başarı veya başarısızlığından beslenenlerdir” dedi.

CHP Esenler Belediye meclis üyeleri Mustafa Usta ve Yüksel Kılıç, basına verdikleri sabah kahvaltısında kendi partilileri tarafından yapılan haksızlıklara tepki göstererek önemli açıklamalarda bulundular.

“ÜTEBAY EMEK HIRSIZIDIR”

CHP Esenler Belediye meclis üyesi Yüksel Kılıç, kahvaltılı toplantının açılışında yaptığı konuşma ile 544 parsel ile ilgili olarak baştan beri gelişen süreci anlattı. Kılıçtan sonra söz alan CHP Esenler Belediye meclis üyesi Mustafa Usta, büyük bir haksızlık ve kumpas ile karşı karşıya kaldığını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti:

“Kendi partili arkadaşlarım bana kumpas kurmaya kalkıştılar, haysiyet cellâtlığı yaptılar. Ne acıdır ki bugün geldiğimiz noktada bana yapılanların altında ezilmeleri gerekenler bir nebze utanmadan su üzerine çıkıp bu mücadeleyi kendilerinin kazandıklarını söylüyorlar. Ütebay ve yönetiminin yaptığı bir emek hırsızlığıdır. Zaten yaptıkları en iyi iş de budur.”

“YORULDUM AMA YIPRANMADIM”

Mustafa Usta, uzun ve yorucu bir mücadeleden geçtiğini belirterek “Yaptığım mücadele partimin ve halkımın adına idi. Partimin programından sapmadan, devrimci ilkelerimden ve ideolojiden hiç taviz vermeden yüreğimi ortaya koyarak halkın çıkarlarını kolladım. Öncelikle beni disiplin kuruluna sevk edenler bırakın imar mevzuatını Esenler’den bihaberler. Arkadaşlarımın 544 parseli oy birliği ile meclisten geçirmelerinden sonra başlayan süreç partimi ve beni yordu ama yıpratamadılar.”

“İSTİFA ETMELERİ GEREKİR”

İftiracılara karşı istifaya çağırarak sert konuşan Usta “ 544 parsel hakkında söz söyleme hakkı olmayanlar çok konuşuyor ve hanelerine siyasi rant devşirmeye çalışıyorlar, buna asla izin vermeyeceğim. Danıştay bir karar verdi ve o kararın sanki kendileri sahibiymiş gibi beyanda bulunuyorlar. Ben bu davayı Danıştay’a taşıdığımdan haberleri bile yoktu. Danıştay kararına şaşıran ve hayal kırıklığına uğrayanlar ezildiler, üzüldüler. Danıştay’ın kararı benim değil partimin başarısıdır. 544 parsel üzerinden kendi reklamlarını yapmaya çalışıyorlar. Bunların zerre kadar hasiyetleri varsa partiden istifa ederler. Bu emek hırsızları, Sol’un evrensel değerlerinden ve insanlıktan zerre kadar nasiplenmemişler.”

“BU KARAR ONLARA KAPAK OLSUN”

Konuşmasında CHP İstanbul İl yönetimine de seslenen Mustafa Usta, bu davayı buraya kadar getirdiğini, artık esas görev ve sorumluluğun il yönetimininde olduğunu, kendilerine gerekli evrakları teslim edeceğini, bugüne kadar hiçbir davada yanlarında olmayan ilçe başkanı ve yönetim kurulunu muhatap kabul etmediğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Onlar bu davanın kazanılmasını içlerine sindiremediler. Bizler bedel ödeyen insanlarız. Bundan sonra da en ağır bedelleri ödemeye hazırız. Darp edildik, yanımızda yoktular. Mahkeme salonlarında tehditler alırken yanımızda yoktular. Bu süreçte bana en büyük desteği veren Hüseyin Koç ve Hasan Gürsoy da bedelini en ağır şekilde ödediler. Seçme ve seçilme hakları gasp edildi. Parti içinde kendini bilmez birçok insan tarafından en ağır küfürlere maruz kaldık. Bu küfürleri yapan ve yaptıranlara Danıştay’ın kararı kapak olsun. Bizim terbiyemiz bundan ötesine müsaade etmez. Tüm engellemelere rağmen mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.