Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı köylerde oturanlar, yayla göçü geleneğini yaşatarak yöresel kıyafetler giyen köylüler, süsledikleri büyükbaşları ile birlikte uzun süren yolculuğun ardından Erenler Yaylası’na ulaşmanın sevincini yaşadılar.


Karadeniz’de havaların ısınmasıyla birlikte yayla sezonu da açıldı. Trabzon’da sürüleri ile yola çıkan besiciler, uzun süren zorlu yolculuğun ardından yaylalara ulaştı.
Karadeniz’de, asırlardır yaşatılan yaylacılık geleneği her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar, köylerden küçük ve büyükbaşları ile birlikte yaylalara göç etmeye başladılar.
KIŞLIK YİYECEKLERİNİ HAZIRLIYORLAR
Maçka’nın Sındıran köyünde de hayvanlarıyla yaylalara göç eden besiciler 4 veya 5 ayı buralarda geçiriyor. Özellikle hayvanlarını otlatmak amacıyla yaylalara çıkanlar, buralarda kaldıkları süre içerisinde hem kış aylarında tüketecekleri süt ürünlerini elde ediyor hem de hayvanlarının tüketeceği otları biçiyor. Yaylada, ineklerin sütünden tereyağı ve peynir çeşitleri hazırlayanların kimisi ürününü satarak geçimine katkı sağlarken, kimisi de ailesinin kış mevsimindeki yiyeceğini elde ediyor. Karadeniz’de Haziran ayı ortalarında yaylalara göç edenler, ekim ayı sonlarında ise geri dönüşe geçiyor.
