Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF), 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Esenler halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen “Seyyahlar Sıra Gecesi”nde katılımcılar, türküler ve ezgiler eşliğinde coşku dolu anlar yaşadı.

15 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen gecede, engelli bireyler ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda Esenlerli vatandaş doyasıya eğlendi. Sahnede seslendirilen birbirinden güzel türkü ve ezgilerle hem duygusal hem de neşeli anlar yaşanırken, katılımcılar unutulmaz bir geceye tanıklık etti.
Program, Esenler Dernekler Federasyonu Başkanı Üzeyir Oruç’un açılış konuşmasıyla başladı. Etkinliğe Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cerrahoğlu, AK Parti Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Serdar Özdemir, MHP Esenler İlçe Başkanı Alican Erdoğan, A Parti Esenler İlçe Başkanı Selçuk Şahin, AK Parti Esenler Belediye Meclis Üyesi Subat Dalgalı, MHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Fatma Yılmaz, CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Yaşar Çağlayan ve Zafer Kır, Esenler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Şahin, Esnaf Odası Denetleme Kurulu Başkanı Alparslan Eyüboğlu, Esenler Engelliler Derneği Başkanı Sinan Sezer, Esenler Fırıncılar Dernek Başkanı ve Rizeliler Dernek Başkanı Mustafa Çiçek, Yozgat Derneği Başkanı Halil Lalek, Çankırılar Dernek Başkanı Osman kelver Kırşehir dernek başkanı Nihat Çalışkan, Rizeliler Eski Dernek Başkanı Süleyman Kahveci, YARSEV Dernek Başkanı Süleyman Çakır, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Turgay Özer, Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Recep Yavaş, Nine Hatun Mahalle Muhtarı Adil Topuz, belediye birim amirleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede, engellilerin toplumsal hayattaki yerine dikkat çekildi.
Üzeyir Oruç: “Birlik Olursak, Hiçbir Engel Bizi Durduramaz”
Konuşmasında engellilerin karşılaştığı zorluklara değinen ESDEF Başkanı Üzeyir Oruç, toplumun tüm kesimlerinin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Oruç, “Engelli kardeşlerimiz hayatın her alanında büyük mücadeleler veriyor. Bizler, sivil toplum kuruluşları olarak onların yanında olmalı, her türlü sosyal ve kültürel etkinlikte onları görünür kılmalıyız. Bugün burada sadece eğlenmek için değil; aynı zamanda farkındalık oluşturmak, engellilerimizin hayatına bir nebze de olsa dokunabilmek için toplandık. Unutmayalım ki, birlik ve beraberlik içinde olursak, hiçbir engel bizi durduramaz,” ifadelerini kullandı.
Oruç ayrıca, Engelliler Haftası’nın sadece bir kutlama değil, empati kurmak ve toplumsal duyarlılığı artırmak adına önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Engelsiz bir Esenler, engelsiz bir Türkiye için hep birlikte mücadele etmeliyiz,” dedi.
Etkinlik, sahne alan sanatçıların seslendirdiği türkülerle devam etti. Katılımcılar, sıra gecesinin geleneksel atmosferinde gönüllerince eğlenirken, engelliler ve aileleri için özel olarak hazırlanan bu anlamlı gece, dayanışma ve sevginin en güzel örneklerinden biri olarak hafızalarda yer etti.

