Esenler Engelliler Derneği, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Dernek Başkanı Sinan Sezer’in öncülüğünde düzenlenen “Farkındalık Yürüyüşü”, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi.
Etkinlikte, engelsiz bireyler göz bandı takarak beyaz bastonla görme engellilerin, koltuk değneğiyle ise bedensel engellilerin yaşadığı sorunları deneyimledi. Bu uygulama sayesinde, toplumda empati duygusunun güçlenmesi ve engelli bireylerin karşılaştığı engellere karşı duyarlılığın artırılması hedeflendi.
Farkındalık yürüyüşüne Esenler halkı yoğun ilgi gösterirken, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetim temsilcisi de etkinlikte yer aldı. Etkinlik boyunca, engelli bireylerin eşit ve erişilebilir bir yaşam sürdürebilmesi için toplumsal bilincin artırılmasının önemi vurgulandı.
Yürüyüşe katılan isimler arasında Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Canan Altıntaş Barbaros, CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya, Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Ergün Yalçınkaya, Yeniden Refah Partisi Esenler İlçe Başkanı Fatih Barman, AK Parti Esenler Belediye Meclis Üyesi Recep Gülyüz, CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Zafer Kır, Esenler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Taner Yiğit, Esnaf Odası Denetleme Kurulu Başkanı Alparslan Eyüboğlu, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Turgay Özer, Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Recep Yavaş, Nenehatun Mahalle Muhtarı Adil Topuz, Esenler Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Özcan Hamza, Esenler Medipol Hastanesi Dış İlişkiler Müdürü Kadir Dilsiz, ESDEF Başkanı Üzeyir Oruç, Esenler Fırıncılar Dernek Başkanı ve Rizeliler Dernek Başkanı Mustafa Çiçek yer aldı.
Etkinlik sonunda katılımcılar, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına her bireyin üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olması gerektiğini ifade etti.

